Spela trummor

Spela trummor

För den som har taktkänsla, är uthållig och tycker om aktiviteter som är fysiskt krävande kan trummor vara rätt instrument. Även om alla instrumentljud numera kan skapas digitalt är det inte möjligt att få till den rätta känslan, i synnerhet på livespelningar, utan en taktfast trummis.

Börja spela trummor

Ett måste att göra när man vill börja spela trummor är att hitta någonstans att lära sig. Det är viktigt att lära sig rätt från början eftersom muskelminnet är svårt att ställa om. Antingen kan man gå kurs via exempelvis ett studieförbund eller testa att komma igång genom trumlektioner online och lära sig på egen hand. Som nybörjare får man vara beredd på att det tar ett tag innan man kommer in i det och precis som med alla andra instrument handlar det om att öva och öva och ha tålamod.

Utrustning

Vilken utrustning som bör skaffas beror lite på vad man har för mål, möjligheter och plånbok. För de som spelar i band är ett vanligt trumset det bästa eftersom ljudet inte behöver gå genom en förstärkare medan de som själva skapar musiken från en hemmastudio kanske snarare behöver ett digitalt trumset för att inte störa grannarna. Vill man lära sig från grunden rekommenderas det oftast att öva på ett vanligt trumset för att få in rätta känslan eftersom man på digitala trummor inte slår på samma sätt och med samma kraft. Utöver ett trumset (eget eller lånat) behöver man trumstockar, i musikaffärer hjälper de gärna till med vilken typ av trumstockar som passar bäst för musikstil, vana och trumset. Det rekommenderas också att alltid använda öronproppar för att inte riskera tinnitus.

dante