Kända band

Kända band

Det finns väldigt många kända solo artister som de flesta människor känner igen namnet på. Det finns inte riktigt lika många band, men en del har lyckats ta hela världen med storm. Vissa har funnits sedan tidigt 90-tal och lever kvar än idag, andra är relativt nyskapade men ändå lyckats slå igenom internationellt. Här nedan följer en kort beskrivning av tre av dessa band.

The Beatles

Gruppen bildades i Liverpool 1960 och bestod av fyra medlemmar: Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon och George Harrison. Med sina 1,3 miljarder sålda skivor anses de vara ett av de mest framgångsrika banden genom tiderna.

The Beatles har producerat många stora hits och de har toppat Billboard Hot 100 (en amerikansk singellista) hela 20 gånger. Många tror att deras stora framgång delvis beror på att de hade influenser från en mängd olika musikstilar och de lyckades på ett snyggt och smidigt sätt kombinera dessa till deras helt egna stil.

The Rolling Stones

The Rolling Stones bildades bara ett par år efter The Beatles, 1962, i London. De första fyra medlemmarna var Mick Jagger, Bill Wyman, Ian Stewart och Brian Jones. Genom åren så har dessa medlemmar bytts ut och numera är det enbart Mick Jagger som är kvar av de första medlemmarna. Brian Jones och Ian Stewart har dessvärre gått bort båda två och Bill Wyman lämnade gruppen redan 1963 på grund av ett visst missnöje. Han ersattes då av Darryl Jones som även på senare år samarbetat med bandet. De nuvarande medlemmarna i bandet är Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood och Charlie Watts.

The Rolling Stones har helt klart haft en viss omsättning när det kommer till dess medlemmar men trots detta har de varit väldigt populära redan från början och än idag kan deras låtar spelas på olika tillställningar.

Disturbed

Disturbed är ett mer modernt band som generellt sett spelar metal rock. De har i likhet med The Rolling Stones haft viss omsättning av dess medlemmar men det är till största del David Draiman som folk tänker på när de hör namnet Disturbed. Trotts att bandet slagit igenom hos en viss publik tidigare så var det först efter att de gjorde en cover på låten ”Sound of Silence” som andra människor fick upp ögonen för bandet. I den covern kan man verkligen höra vilken otroligt skicklig sångare David Draiman är och han visar tydligt vilken otrolig kontroll han har på sin röst.

Avslutande ord

Vilket som helst av dessa band skulle göra vem som helst lycklig att få se. En del personer skulle säkert vara villiga att låna 200000 eller mer för att få den möjligheten.

Med tanke på vilka populära band som har funnits genom tiderna så är det med spänning och förväntan som man väntar på att nästa stora band ska få sitt genombrott och börja locka till sig fans i alla åldrar.

dante