Att uppleva musik live

Att uppleva musik live

För musikälskare finns det inte så mycket i livet som toppar en riktigt bra konsert men ett favoritband. Att gå på konsert är en otroligt fin upplevelse som de flesta pratar om i år efteråt. Det brukar göra att passionen för musik växer ännu mer.

Många tycker om att stå längst fram under en konsert och för vissa artister och band köar fansen i timmar, ibland även dagar för att hamna längst fram. Till Håkan Hellströms konsert på Ullevi 2016 köade de mest hängivna fansen i en vecka innan spelningen skulle vara. Det vanligaste är dock att fans börjar köa på morgonen under konsertdagen eller senare på dagen lite beroende på vad det är för artist/ band som spelar. Vill man stå längst fram och konserten man ska se är med en något mindre känd artist, är det ändå bra att vara ganska tidig och, om ingen redan är och köar, gå och ta en kaffe eller något nära spelstället utifall att det skulle dyka upp folk.

Det är inte alla som föredrar att stå längst fram dock. Av olika anledningar kan det vara bättre för vissa att vara lite längre bak i publikhavet. Vill man dansa runt och inte stå på samma plats hela tiden är längre bak att rekommendera.

dante