Festivalliv

Festivalliv

För många musikälskare finns det ingen bättre semester under sommarmånaderna än att åka på musikfestivaler. Det finns festivaler för alla smaker och några av landets största bokar också in stora mycket populära akter år efter år. I år sålde Sweden Rock Festival slut rekordsnabbt efter att ha bokat tre ofantligt stora headliners till sommarens festival, nämligen Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest.

På festival finns det en hel del tips och trix som kan vara bra att ta del av för att få en så bekväm tid som möjligt eftersom man oftast faktiskt lever campingliv utan många av vardagens bekvämligheter, i en hel vecka.

Packningslista

Skriv en packlista någon vecka innan det är dags att åka. Försök planera vad för kläder som ska packas med och ta med något extra utifall att det börjar regna och något blir blött. Apropå regn så är platspåsar en ytterst bra idé att ta med sig några extra av. Plastpåsar skyddar kläder, fötter och kan i värsta fall gå att packa i om väskan skulle gå sönder.

För en del festivalbesökare är det enbart fest som gäller och de klarar sig fint med en packning bestående av 80% alkohol och 20% underkläder medan många andra ändå vill ha en liten grad av komfort trots att det är camping som gäller. Att packa med en kudde kan tyckas vara överskattat men efter att ha sett tio band tre dagar i rad är det skönt att kunna sova bekvämt. Som festivalbesökare gäller det att försöka förutse sitt behov av komfort för att kunna anpassa sin packning. Till skillnad från en vanlig resa kan det vara bra att veta att allt inte alltid går att köpa på plats.

dante