Spela piano

Spela piano

Många musiker menar att grunden till all musikteori och allmän musiklära ligger i pianots uppbyggnad. Förstår man ett piano förstår man alla instrument vilket i teorin stämmer. Piano har varit ett instrument av hög status länge och de främsta kompositörerna har i stort sätt alla haft pianot som sitt huvudinstrument. Det klassiska, odödliga soundet tillsammans med möjligheten att skapa musik med alla möjliga typer av dynamik, gör pianot till ett av de mest populära instrumenten att spela.

Att börja spela piano

För att lära känna instrumentet och tangenterna får nybörjare ofta börja med att spela skalor och många av dessa kan hittas på internet, det finns en uppsjö av hemsidor med tips till nybörjare. Det är inte alla som har möjlighet att köpa ett piano med en gång när de börjat spela, en keyboard funkar fint och spelas på samma sätt som ett piano och är bra när det gäller att öva skalor och ta ackord på tangentbordet. Att spela på ett piano är dock lite annorlunda vad gäller hur hårt man måste trycka på tangenterna.

Att lära sig läsa noter är nästan ett måste om man vill kunna spela specifika låtar på piano. Det går att ta ut på gehör men lär man sig noter kan man till slut spela en oändlig mängd musik.

dante