Housemusik och stora DJ:s till Bali

Housemusik och stora DJ:s till Bali

Ön Bali som tillhör landet Indonesien är ett hett semesterparadis för såväl australienare, europeer och asiaterna själva. Den så kallade pik-säsongen är under jul och nyår under denna period lockas till och med de största house DJ:sen till beach-klubbarna.

DJ:s i Bali på nyårsafton

Just på nyårsafton är beach-klubbarna fullbokade och biljetterna slutsålda för länge sedan. Hit kommer nämligen DJ:s som är kända över hela världen. Bland annat kommer stjärnan Martin Solveig, Robin Schult och Khalid. Det är framför allt på den stora klubben Finns mellan Canggu och Seminyak, som den stora festen på nyår kommer äga rum.

Robin Schultz

Robin Schultz som är en 31-årig DJ är en av de som kommer att spela för 1000-tals människor på Finns på nyårsnatten. Denna DJ är från Tyskland och hans inriktning i musiken är framför allt deep house musik.

Martin Solveig

Denna mångsysslande man tar sig hela vägen från Frankrike till Bali för att spela på nyårsafton. Förutom att han är DJ är han också låtskrivare, sångare och producent. Han är också känd för att han varit och kanske fortfarande är värd för radioprogrammet ”C’est La Vie” som bland annat går att hitta via fm-sändare som radioprogram. Martin har haft många samarbeten med andra stora artister inom såväl pop- som r&b-musiken. En av de stora stjärnorna han arbetet med är ingen mindre än Madonna. År 2011 blev han framröstad i tävligen Top 100 DJs år 2011 och kom på plats 29! Hans mest kända låt är den han slog igenom med, namnet på låten är ”Hello”.

Khalid är en favorit

Denna DJ är kanske den mest favoriserade av de som dyker upp på scenerna i Bali på nyårsnatten. Khalid som egentligen heter Khalid Donnel Robinson är från landet Georgia. Han är utöver Dj också låtskrivare och sångare. Tillskillnad från ovan nämnda DJ:s så är denna en lite nyare stjärna och han slog igenom först 2016. Låten han slog igenom med har förmodligen ingen missat. Den heter Location och har spelats högt och lågt på klubbar i hela världen. Låten nådde hela vägen till Billboardlistan och lyckas som bäst komma på 10:de plats där. Så sent som 2017 släppte stjärnan sin första riktiga och fullständiga album och sedan dessa har karriären bara eskalerat.

Bali lockar tack vare klimatet

Att alla dessa stora stjärn-DJ:s väljer att komma till Bali handlar förmodligen om att det kryllar av turister i åldrarna 18-35 år. Många av Balis besökare räknas tillhöra samma målgrupp som dessa DJ:s själva har vad gäller åldersintervall. Utöver att Dj:sens målgrupp tagit sig till ön är också klubbarna de spelar på högklassiga och vet hur man anordnar stora evenemang på bästa sätt, gissningsvis lockar även det fina vädret hit dem. Det sägs att klubbarna har sålt slut alla sina biljetter så stämningen bör vara på topp när år 2019 börjar!

dante