Att utgå från ett musiktema på festen

Att utgå från ett musiktema på festen

Många gånger bestämmer du dig för att bjuda in till temafest, till exempel Gatsbytema, utan att i förhand tänka på vilken musik du vill spela. Du kanske ska göra tvärt om och bestämma dig för ett musiktema där du och dina vänner inte kan så mycket och utifrån detta skapa ett quiz, vilket ger en röd tråd genom hela festen.

Det är roligt att bjuda in till fest och varför inte bestämma dig för att utgå från en musikstil som du inte vet så mycket om. Efter det kan du bestämma dig för hur festen ska genomföras samt välja de tillbehör som kan bidra till en bra fest. Att ha ett quiz som följer temat bidrar till att du och dina festdeltagare lär er nya saker på ett roligt sätt.

• Musikstilstema genom hela kvällen

• Möjlighet att lära nya saker

• Festdeltagarna bidrar till en lyckad fest

• En röd tråd från början till slut

Musiktemat för festen

Vi är många som tycker om musik men vi har våra hjärtan hos olika musikstilar. Du kanske inte vet så mycket om till exempel dansband och vill lära dig mer. När du väljer ett tema du inte vet så mycket om skapar du möjligheten för dig och dina vänner att lära er mer om detta under din fest.

Här är ett tips [dansbandsparty:https://dansbandsveckan.se ] om ni får mersmak efter festen.

Nu är dansbandstema endast ett förslag och oavsett vilken musikstil du anser är den bästa så har du stora möjligheter att utifrån din egen stil skapa en fest som utgår från just detta.

Att göra ett quiz

Ett roligt inslag i festen är att anordna ett quiz som utgår från din valda musikstil. Det är bra att skapa ett varierat quiz som räcker hela kvällen. Ett roligt inslag är att använda ballonger där deltagarna får svara genom att vara först att höja en ballong för det svar som de tror är rätt samtidigt som de ropar ut sitt lagnamn som de fått. Det kan vara röda ballonger för alternativ 1, blå ballonger för alternativ X samt gröna ballonger för alternativ 2. Skapa lag och namnsätt lagen utifrån olika dansband. Känner du någon som spelar gitarr så be denne att spela under quizet. Sök på dansbandshistoria för att hitta mer information till dina frågor.

Du kan skapa ett quiz hos Kahoot gratis om du vill använda din dator. Det ger dina vänner möjligheten att svara individuellt via sin telefon.

Klädstil under festen

Du kan i din inbjudan berätta namnet på laget så kan laget tillsammans bestämma sin klädsel. På det sättet höjer du stämningen för festen redan innan ni samlas och festdeltagarna får en chans att bidra på bästa sätt till din fest.

Den röda tråden

Genom att planera utifrån en musikstil och hålla festens tema kring denna så får din fest en röd tråd och dina vänner kommer att prata om denna fest lång tid efteråt. Om du lägger tid på din planering utifrån ditt musiktema kommer du att se till att din röda tråd håller hela vägen.

dante