Youtube – få inkomst på din musik

Youtube – få inkomst på din musik

Det är många som vill leva på sin musik, men det kan vara svårt att lyckas. Genom Youtube har många musiker ändå lyckats både skapa inkomst och en karriär. Du ska nu få tips på hur du kan börja din musikbana på Youtube, eller i alla fall få en trevlig sidoinkomst.

Musik

Möjligheterna att verkligen få inkomst på musik har förbättrats oerhört tack vare internet. Idag finns det musiker som börjat på nätet och sedan fått en karriär. Att arbeta med musik är inget vanligt jobb. Du kan skapa musik som ger energi och glädje, eller hjälper människor igenom en svårt period. Med musik kan vi uttrycka känslor som ord inte rår på. Om du förlorat någon som du älskar kan du vända dig till Lavendla, en begravningsbyrå i Västerås som också kan hjälpa dig med det juridiska. När du skriver en känslosam låt, kan den sången bli till stor hjälp för andra.

Hur du får inkomst på Youtube

Det finns främst tre sätt som du kan få inkomst på via Youtube – tre sätt som samtidigt gör dig känd för den breda massan. Inkomst på Youtube kommer via annonser och länkar. Ju fler gånger som din video visas, desto mer tjänar du. Du kan också ha länkar i texten på din kanal och när en person klickar på länken och köper något får du provision på köpet. Att ha annonser och länkar kallas att vara affiliate – du gör reklam för ett tredje företag och får betalt. Det andra sättet är genom att du gör musikfilmer med egna arrangemang och sedan säljer noter. Det kräver att du kan skapa något eget av en känd låt och att ”det egna” också är något som intresserar andra – det passar särskilt för pianister. Det tredje sättet att få inkomst, är genom att du blir känd på Youtube genom de första två metoderna, och sedan säljer musiklektioner via en annan plattform. Det innebär att du skapar undervisningsfilmer som visar hur man håller i cellons båge eller tar ett c-ackord.

Musiklärare på Youtube

Ett säkert sätt att få inkomst och bli känd på Youtube som musiker, är genom att göra bra musikfilmer i ditt vardagsrum och sedan skapa tutorials med ditt huvudinstrument. Det som är bra med tutorials är att de ger många – många! – visningar, då de som vill lära sig ett instrument kommer att titta på samma film flera gånger. Du kan alltså skapa en film där du visar hur man tar några gitarrackord och få en miljon visningar. De riktigt stora på Youtube skapar också egna plattformar som intresserade kan få köpa abonnemang till, men du kan tjäna mycket pengar på att också ge bort allt material gratis. Undervisningsfilmer är det enklaste sätt att börja på din karriär. Genom att skapa undervisningsfilmer kommer du också att skapa en slags relation med dina besökare/elever. Om du släpper en skriva, skriver egen ny musik eller ger ut en bok, har du redan en stor krets som har förtroende för dig och redan är intresserade av vad du gör.

dante