Musik i vardagen får dig att må bra

Musik i vardagen får dig att må bra

Upplever du att dina dagar går snabbare när du har möjlighet att lyssna på musik? Detta är du inte ensam om. Människor har i alla tider tyckt om att lyssna på musik och även blivit påverkade av musiken i olika riktningar. Ibland blir man glad av musik, ibland hjälper musik när man är ledsen. Det har bevisats att det finns många fördelar för den som regelbundet lyssnar på musik, bland annat kan det påverka din kortisolhalt nivå och minska vardagsstressen. Många tycker att det är skönt att komma hem från jobbet och lyssna på musik i ett par timmar för att slappna av.

Musik kan hjälpa dig att öka din prestation

Om du tycker om att träna är du säkert medveten om att det är roligare att göra detta med musik. Om du har en låt som gör dig extra peppad kan denna låt få dig att ge lite mer. Musik gör det helt enkelt roligare samtidigt som du blir mer motiverad. Om du lyssnar på musik medan du springer är det stor sannolikhet att du kommer att springa snabbare och lite längre under din löprunda. Ofta tränar man i takt till musiken och det gör även att träningen känns mindre ansträngande. Detta är ännu en anledning till att musik kan få dig att må bättre. På många gym spelas musik och nu förstår du kanske varför. Om du inte redan har testat bör du testa att träna eller springa till musik nästa gång du ska köra ditt pass.

Nackdelen med att lyssna på musik på mobilen

Det är oftast med hjälp av en mobiltelefon de flesta lyssnar på musik idag. Det finns dock en nackdel med detta. Det är att om man lyssnar på musik hela dagen kan telefonbatteriet dö ut fort. Därför är det viktigt att du alltid har med dig en iphone laddare eller powerbank som ser till att du har tillräckligt med batteri under hela dagen. Om du befinner dig på jobbet kan du sannolikt ladda din mobil i till exempel köket, eller i omklädningsrummet. Du kan ofta även ladda din telefon i bilen och på olika bussar och tåg. Om du inte har möjlighet att ladda mobilen via ett vägguttag är det bättre att ha med sig en powerbank. Denna kan du ladda hemma och därefter är det bara att ladda mobilen när du än är i behov av det. På så sätt kan du se till att lyssna på musik hela dagen och även hålla humöret på en jämn nivå utan att du för den sakens skull behöver vara rädd för att din mobil kommer att dö när du har lyssnat på musik i några timmar. Lyssna med gott samvete.

dante